lauantai 8. heinäkuuta 2017

The Last Stormlord

Goodreads suositteli Glenda Larken "The Last Stormlordia" ja kun löysin sen Suomalaisen sivuilta kohtuulliseen hintaan, en voinut vastustaa kiusausta. (Ajattelin, että vaikka tarina olisikin huono, kirja ainakin näyttää hyvältä.)

Kuivalla aavikolla vesi on kultaakin arvokkaampaa ja valtaa pitävät myrsky- ja sadeherrat, jotka pystyvät löytämään ja hallitsemaan vettä. Myrskyherrojen tehtävänä on nostaa merestä sadepilviä ja kuljettaa nämä sateet valituille alueille. Viime aikoina muutama vesitaikuudessa voimakas on kuitenkin saanut surmansa tai kadonnut epäilyttävissä olosuhteissa. Jäljellä on vain yksi vanha sadetta tuova myrskyherra, joka heikkenee päivä päivältä. Uusia myrskyherroja tarvitaan heti, tai janoiset ihmiset alkavat taistella verisesti viimeisistä vesitilkoista.

Shale kuuluu köyhimmän seudun köyhimpään perheeseen. Hän pystyy aistimaan vesimassojen liikkeet ja hänessä voisi olla potentiaalia myrskyherraksi. Kukaan ei vain tiedä asiaa, sillä sivistymättömissä kolkissa ihmiset pelkäävät sadeherroja ja uskovat näiden suuttuvan, jos joku yrittää pelleillä vedellä.

Terelle elää vähän paremmalla alueella, mutta ilotalossa sisarensa kanssa. Maksullisen naisen elämä ei kiehdo tyttöä, joten hän tekee kaikkensa paetakseen. Ihmeellinen, sadeherrojen kyvyistä poikkeava vesitaikuus johdattaa hänet oudon vanhan miehen luokse.

Uuteen fantasiamaailmaan tutustuminen on aina yhtä jännittävää ja Larke on onnistunut kehittämään ihmeellisen ja kiehtovan taikasysteemin, värikkään kulttuurin ja erikoisia olentoja. Hahmokaartiin kuului useita sympaattisia pikkusankareita ja muutama ahne ja kiero opportunisti. Juoni ei ollut turhan monimutkainen eikä mitään suuria yllätyksiä tullut, mutta seurasin tapahtumien etenemistä jännittyneenä. (Tilasin jatko-osan heti, koska asiat jäivät kirjan lopussa pahasti kesken ja haluan ehdottomasti tietää, mitä tarinan konnat aikovat tehdä seuraavaksi!)

En ollut aivan yhtä haltioitunut kuin Brettin Demon Cycle -sarjan kanssa, mutta Larke pääsee tällä sarjanavauksella suosikkilistalleni ja saattaa hyvinkin kivuta vanhan ihastukseni Fiona McIntoshin ohi ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti