tiistai 18. heinäkuuta 2017

The Sentinel Mage

Emily Geen "The Sentinel Mage" on vilahdellut joskus Goodreadsissa, mutta arviot kiteyttäisin sanalla "keskinkertainen", joten hylkäsin ajatuksen kirjaan tutustumisesta. Sitten opus ilmestyi omatoimisesti lähikirjaston fantasiahyllyyn enkä voinut vain kävellä tilaisuuden ohi.

Velhoja on vainottu seitsemässä valtakunnassa jo pitkään, minkä vuoksi yksi velho langetti kirouksen valtakuntien ylle. Nyt sukupolvia myöhemmin kirous on vihdoin herännyt. Ainoa, joka kirouksen pystyy murtamaan, on prinssi Harkeld.

Voimakas nuori noita Innis ja muutama muu velho saapuvat seitsemään valtakuntaan hakemaan prinssiä ja auttamaan tätä tehtävässä. Asiat eivät suju ongelmitta; ensinnäkin Harkeld on kasvatettu inhoamaan ja pelkäämään velhoja. Innisin täytyy naamioitua tavalliseksi sotilaaksi voidakseen toimia prinssin henkivartijana vaarallisella matkalla. Kirous on suojattu voimakkailla taioilla ja lisäksi sankareiden kintereillä on häijyn ja ahneen hallitsijan lähettämät salamurhaajat.

"The Sentinel Mage" on varsin yksinkertainen, perinteinen fantasiatarina. Pahikset ovat ahneita ja ilkeitä ja tekevät häijyjä asioita. Sankarit puolestaan pyrkivät aina auttamaan heikompiaan ja prinsessa Brigittan lempeys ja hyväntahtoisuus tuntui välillä menevän jo liian Disney-prinsessamaiseksi. Muutaman muun henkilön kohdalla käytös ja reaktiot tuntuivat välillä jotenkin tönköiltä. Juoni ei yllättänyt missään vaiheessa.

Kyllä tämän ihan huvikseen luki, mutta mitään suurta ja mullistavaa "The Sentinel Mage" ei mielestäni tarjonnut fantasiakirjallisuudelle. Tavallaan ehkä haluaisin nähdä, miten asiat sujuvat seuraavassa osassa, mutta muut seikkailut taitavat vetää vahvemmin puoleensa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti