tiistai 8. elokuuta 2017

Nolo paljastus ja järjettömän koukuttava sarja

Olen jo paljastunut Valehtelevat viettelijät -sarjan lukijaksi, joten mennään nyt loppuun asti ja tunnustetaan, että olen jo vuosia halunnut lukea Cecily von Ziegesarin Gossip Girlit. En jostain syystä "ehtinyt" seurata kirjoihin perustuvaa televisiosarjaa silloin aikoinaan, mutta taisin sen verran vilkaista ja kuulla tietysti juttuja, että uskoin Gossip Girlin olevan juuri minulle sopivaa viihdettä; rikkaiden pentujen ihanan sotkuisia suhdekiemuroita ja muuta hölmöilyä.

Nyt kun lisäsin Sara Shepardin "Polttavan" Goodreadsiin, sivusto alkoi oitis ehdotella Gossip Girliin tutustumista. Päätin sitten vihdoinkin villiintyä täysin ja varasin sarjan ensimmäisen kirjan kirjastosta.

"Gossip Girl - eliittinuoret" heittää lukijan eteen välittömästi liudan rikkaita nuoria ja näiden vanhempia. Serena, kaikkien jumaloima seurapiirikaunotar, palaa takaisin kaupunkiin saatuaan potkut sisäoppilaitoksesta. Pojat alkavat välittömästi kuolata Serenan perään, mikä luonnollisesti täyttää tytöt kateudella. Blair oli aikoinaan Serenan paras ystävä, mutta nyt hän näkee laihassa vaaleassa kaunottaressa vain kilpailijan, joka uhkaa viedä Blairilta poikaystävän ja varastaa muiden huomion.

Tupakkaa, alkoholia ja välillä muun laista pössyteltävää kuluu tasaiseen tahtiin brunsseilla, illallisjuhlissa, baarikierroksilla tai ihan vain puistossa palloillessa. Kaikilla eliittinuorilla on kovat paineet päästä maineikkaisiin yliopistoihin enkä voinut olla ihmettelemättä, miten se kauhean kiireinen sosiaalinen elämä jätti aikaa minkään laisille opinnoille. Ilmeisesti Amerikan puolella ne läksyt ja kokeet ovat vähän erilaisia kuin täällä meillä :P

Alussa tuntui, että tarinaa kerrottiin niin hätäisesti, etten oikein päässyt mukaan tunnelmaan. (Olin myös aika väsynyt, kun aloin lukea kirjaa illalla aamuvuoron jälkeen.) Ahmaistuani lyhyen kirjan loppuun seuraavana aamuna säntäsin kuitenkin heti koneelle varaamaan kirjastosta toisen osan, "Tiedän että rakastat minua". Oli yksinkertaisesti pakko saada tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Parin päivän sain sitten hakea seuraavan kirjan ja lukaisin sen puolessa päivässä. Ja sitten varasin kolmannen osan, jota nyt odottelen...

Jokin tässä itsekeskeisten teinien saippuaoopperassa on koukuttanut minut nyt täysin; Blair on hirveä narttu ja Serena on yksinkertaisesti typerä... Jenny on sitten suloinen ja Dan tuo omituisuudellaan kivaa väriä hahmokaartiin. Aaronin ilmestyminen sai minut heti innostumaan ja odottamaan kieli pitkällä, millainen kaveri sieltä tulisi sekoittamaan kuvioita.

2 kommenttia:

  1. Eipäs mihinkään sarjaan koukuttumista kannata häpeillä :D Pääasia että viihtyy ja lukeminen tuo iloa

    VastaaPoista