keskiviikko 30. elokuuta 2017

Pretties

Scott Westerfeldin "Uglies" jäi niin jännittävään kohtaan, että innostuin varaamaan seuraavan osan "Pretties" heti kirjastosta.

Tally on vihdoin käynyt kauneusleikkauksessa ja juhlii nyt muiden täydellisen kauniiden nuorten kanssa New Pretty -kylässä. Ikävä kyllä leikkaus vaikutti ulkonäön lisäksi aivoihin ja Tallyn - kuten kaikkien muidenkin nuorten - muisti on kuin kultakalalla. Näin ollen Tally ei muista, että hän ei suinkaan palannut kaupunkiin juhlimaan, vaan pelastamaan ystävänsä ja testaamaan aivotoiminnan palauttavaa pilleriä.

Muistinmenetyksestä huolimatta Tallyssa on jotain erilaista kuin muissa nuorissa, mikä kiinnittää Zanen huomion. Zane suunnitteli pakoa ennen operaatiotaan, mutta jänisti viime hetkellä. Muututtuaan "new prettyksi" Zane on tajunnut menettävänsä koko ajan enemmän muistoistaan ja entisestä itsestään. Hän on keksinyt keinoja kirkastaa ajatuksiaan pieniksi hetkiksi. Nyt Zane ja Tally yhdistävät voimansa palauttaakseen aivonsa normaaleiksi pysyvästi.

"Pretties" oli itse asiassa mielestäni parempi kuin "Uglies". (Johtui ehkä siitä, että halusin ensimmäisen kirjan alusta asti niin kiihkeästi päästä New Pretty -kylään bilettämään.) Vauhtia ja toimintaa riitti mukavasti ja Zane oli hyvä lisäys hahmokaartiin. Olin odottanut Davidin pelmahtavan paikalle heti alussa, mutta tästä näyttikin kehittyvän kutkuttava kolmiodraama. Täytyy myöntää, että Zane kuulosti paljon jännittävämmältä kaverilta kuin David ikinä ;) Tai ehkä minä vain olen pinnallinen ja tykkään nätistä naamasta :P

Varoitan muuten kaikkia nyt tässä vaiheessa, että tätä sarjaa voi olla vaikea jättää kesken. "Pretties" loppui vähintään yhtä jännittävään kohtaan kuin "Uglies". En nyt ihan heti jaksa tarttua seuraavaan kirjaan, mutta pelkään pahoin, että tämä seikkailu on katsottava loppuun asti :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti