maanantai 14. elokuuta 2017

Secrets & Sapphires

Halusin historiallista teinihömppää ja voi että kun sain juuri sitä mitä tilasin! Leila Rasheedin "Secrets & Sapphires" oli kevyttä saippuaoopperaa - ehkä hieman Gossip Girlin tunnelmissa - 1900-luvun seurapiireissä.

Lady Ada on asunut vuosia Intiassa, mutta nyt isän ongelmat tuovat hänet takaisin kotimaahan Englantiin. Adan olisi nyt tarkoitus astua Lontoon seurapiireihin etsimään hyvää aviomiestä. Ada tosin on kiinnostuneempi naisten oikeuksista ja mahdollisuuksista opiskella ja hän haaveilee pääsevänsä Oxfordiin lukemaan. Lisäksi hän törmää laivalla komeaan intialaisnuorukaiseen, joka on mahdollisimman epäsopiva tuttavuus hienolle nuorelle naiselle.

Kotona Somertonin kartanossa odottaa Adan lapsuudenystävä Rose, taloudenhoitajan kaunis tytär. Myös Rosella on asemaansa sopimattomia unelmia; hän haluaisi soittaa pianoa.

Adan ja Rosen elämää sekoittavat ja hankaloittavat sekä vanhat että uudet perheenjäsenet juonineen ja salaisuuksineen. Juoni tai hahmokaarti eivät olleet mitään uutta ja ihmeellistä; ilkeä äitipuoli, ilkeä sisarpuoli, suloinen pikkusisko... Yksikään hahmo ei varsinaisesti onnistunut yllättämään käytöksellään.

Melkein hävettää myöntää, miten paljon kuitenkin nautin tarinasta. Adan suuri ihastuminen ei hirveästi kiinnostanut, mutta Sebastianin ongelma aiheutti herkullisia tilanteita ja koko ajan jännitin, mitä se häijyjen narttujen joukko tekisi seuraavaksi. Fintanin ja hänen sisarensa vaikutusta asioihin odotin myös innolla.

Jos kaipaat kevyttä viihdettä korseteilla ja komeilla hatuilla maustettuna, suosittelen lämpimästi Leila Rasheedin "Secrets & Sapphiresia". (Kulkee ilmeisesti myös nimellä "Cinders & Sapphires".) Minua ottaa nyt vain ihan hirveästi päähän, ettei kirjaston valikoimasta löydy jatko-osia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti