lauantai 19. elokuuta 2017

To All the Boys I've Loved Before

Jenny Hanin nuortenromaani "To All the Boys I've Loved Before" on saanut aikamoisen suosion jo Suomessakin - ainakin jos kirjaston varausjonosta voi jotain päätellä! (Varatessani kirjan edelläni oli 8 varausta ja saadessani kirjan käsiini varauksia oli 12.)

Tarina kertoo kuusitoistavuotiaasta Lara Jeanista, joka ei ole ikinä seurustellut, mutta ollut useammankin kerran salaisesti rakastunut. Jokaiselle rakkautensa kohteelle Lara Jean on kirjoittanut kirjeen, joita ei ollut koskaan tarkoitus lähettää. Luonnollisesti nämä ehdottoman salaiset kirjeet sitten katoavat piilopaikastaan ja pääsevät postin kuljettamina pahaa-aavistamattomien poikien luokse.

Kun ensimmäisen kerran kuulin tästä Jenny Hanin kirjasta, en varsinaisesti innostunut. Hissukka runotyttö, joka on liian nössö jutellakseen pojille kirjoittaa salaisia rakkauskirjeitä ja sitten kadottaa ne? Ajatus lähinnä haukotutti. Kun kaikki sitten tuntuivat niin ihastelevan tätä, uteliaisuus alkoi kuitenkin vaivata. Minun oli pakko selvittää itse, millainen tapaus "To All the Boys I've Loved Before" oikein on.

Tällä kertaa suosittu uutuuskirja upposi minuunkin heti ensimmäisistä luvuista lähtien. Rakastuin pikkuruiseen, puoliksi korealaiseen Lara Jeaniin, joka lukee noloja hömppäkirjoja ja pelkää kuollakseen autolla ajamista. Tarinakaan ei tuntunut sellaiselta tökerön ennalta-arvattavalta hömppäkirjan kuviolta, vaan odotin koko ajan innolla, mitä seuraavaksi tapahtuisi.

"To All the Boys I've Loved Before" on vasta trilogian ensimmäinen osa, joten loppu jäi tavallaan kesken; varasin heti seuraavan osan kirjastosta. Tilanne tuntui kuitenkin olevan menossa sellaiseen suuntaan, jota en olisi kirjan alun perusteella osannut arvata. Jännä nähdä, kuka päätyy yhteen kenenkin kanssa. En osaa edes sanoa, millaista lopputulosta Lara Jeanin rakkauselämälle toivon, koska se josta pidin alussa vaikutti kirjan lopussa vähän mäntiltä...

Viimeksi kannustin lukemaan niitä vanhoja kirjoja, koska hypetetyt uutuudet ovat naurettavan tökeröitä sepustuksia. Nyt pyörrän puheeni tuntematta lainkaan häpeää ja totean, että jos moni väittää kirjaa ihanaksi, se todennäköisesti kannattaa lukea :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti