keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Eon: Rise of the Dragoneye

Lainasin ihan vahingossa kirjastosta aika mahtavan fantasiakirjan: Alison Goodmanin "Eon: Rise of the Dragoneye".

Nyt ei seikkaillakaan keskiajan Euroopassa tai nykypäivän Amerikassa vaan tarinan kuvitteelliset maisemat ja kulttuuri ovat saaneet vaikutteita muinaisesta Kiinasta ja Japanista. Sieltä löytyy esimerkiksi keisari lukuisine haaremissa elävine jalkavaimoineen, eunukkeja, esi-isille rakennettuja alttareita ja paljon erilaisia kumarruksia henkilöiden arvojärjestyksestä riippuen.

"Dragoneye" on ihminen, joka on tehnyt sopimuksen yhden lohikäärmeen kanssa. Lohikäärmeitä on kaksitoista ja jokainen on aina yhden vuoden vahvimmillaan - kuten kiinalaisessa horoskoopissa. Kahdentoista vuoden välein, oman vuotensa alkaessa, lohikäärme valitsee itselleen uuden ihmisen 12-vuotiaista (eli edellisenä voimavuotenaan syntyneistä) pojista. Valituksi tullut opiskelee 12 vuotta oman lohikäärmeensä varsinaisen Dragoneyen alaisuudessa, minkä jälkeen oppipojasta tulee vihdoin Dragoneye ja hänet opettanut vanha Dragoneye jää eläkkeelle.

Eon(a) on 16-vuotias tyttö, joka esittää mestarinsa käskystä 12-vuotiasta poikaa tullakseen lohikäärmeen valitsemaksi. Eonalla on luonnostaan poikkeuksellisen vahva yhteys henkimaailmaan ja koska hän on tarinan päähenkilö, hän luonnollisesti onnistuu myös herättämään lohikäärmeen kiinnostuksen. Kaikki ei kuitenkaan mene juuri niin kuin Eonan mestari on suunnitellut, vaan äkkiä Eona on palatsissa keskellä vallanhimoisten miesten juonia.

Kamalan koukuttava kirja! Tämä oli ehdottomasti sellainen "pakko saada tietää mitä seuraavaksi tapahtuu" -tapaus. Vauhdikkaan ja jännittävän juonen lisäksi ihastuin värikkäisiin henkilöihin ja aasialaisvaikutteiseen maailmaan. (Aloin epäillä, että olen lukenut liikaa niitä perusteinifantasioita, kun innostuin tästä niin hirmuisesti...)

Ja varoituksena kaikille tästä kirjasta kiinnostuneille: se jää pahasti kesken!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti