keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Made For You

Ihastuin aikoinaan Melissa Marrin keijuista kertovaan Wicked Lovely -sarjaan ja nyt törmäsin kirjastossa saman kirjailijan teokseen "Made For You".

"Made For Youn" päähenkilö on teini-ikäinen tyttö, kuten "Wicked Lovelyssa", mutta tällä kertaa mukana ei ole keijuja tai muita fantasiaolentoja. Tarinan sankaritar Eva elää oikein amerikkalaista koulun suosituimman tytön elämää; hänellä on sekä näköä että nimeä ja ympärillään jatkuvasti muiden suosittujen nuorten piiri.

Poika, jonka henkilöllisyyttä ei paljasteta lukijalle, on rakastunut Evaan. Hän ei kuitenkaan saa Evalta vastakaikua tunteilleen, minkä vuoksi hän päätyy äärimmäiseen ratkaisuun; hän päättää "pelastaa" Evan turmeltuneelta suosittujen joukolta ajamalla tämän yli autolla. Eva ei tuntemattoman ihailijansa hämmästykseksi kuitenkaan kuole yliajossa, vaan joutuu sairaalaan kauhistelemaan tapahtunutta. Kaiken huipuksi Eva alkaa nähdä "hallusinaatioita" läheistensä tulevista kuolemista.

"Made For You" oli... koukuttava! Ehdottomasti sellainen kirja, jota ei malttaisi keskeyttää. Tarinaa kerrotaan välillä pakkomielteisen yliajajan näkökulmasta ja voin vain sanoa, että se tyyppi elää ihan omassa todellisuudessaan. Lukija ei voi kuin kääntää sivuja ja odottaa jännittyneenä, mitä se hullu keksii seuraavaksi. Ja isoin kysymys on jatkuvasti se, että kuka se yliajaja oikein on.

Jännittävän juonen lisäksi ihastuin myös henkilöihin. Eva oli mielestäni mukava, täyspäinen nuori, vaikka onkin elänyt prinsessan elämää. Pidin myös Evan ystävästä Gracesta. Evan poikaystävä Robert taas oli uskomaton törppö ja salaperäinen yliajaja tietysti karmivan sekaisin päästään.

Mahtava teinijännäri ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti