perjantai 13. marraskuuta 2015

Mestarin kosto

Eoin Colferin Artemis Fowl kuuluu lempikirjasarjoihini. W.A.R.P on Colferin uusi sarja, jota nyt markkinoidaan Artemis Fowlin ystäville. Löysin tämän uutuussarjan kolmannen ja uusimman osan "Mestarin kosto" kirjastosta ja iskin heti kiinni.

W.A.R.P:n teini-ikäiset sankarit ovat nykyajasta kotoisin oleva FBI-agentti Chevie ja 1800-luvun lopulla syntynyt Riley. "Mestarin kostossa" Chevie ja Riley joutuvat vahingossa keskelle 1600-luvun noitavainoja. Päävainoajana toimii Rileyn entinen oppimestari, taikuri ja salamurhaaja Albert Garrick. Garrick on haaveillut Rileyn tappamisesta siitä asti, kun Riley sarjan ensimmäisessä osassa hankkiutui hänestä eroon madonreiän avulla.

"Mestarin kosto" on vauhdikasta ja kevyttä luettavaa, joka ei missään vaiheessa käy pitkäveteiseksi. Tyylilleen uskollisena Colfer on myös lisännyt tarinaan hulvattomia yksityiskohtia ja sivuhenkilöitä ja tietysti myös vähän suolikaasuja.

Sarjan ensimmäistä osaa hehkutettiin suureksi lohdutukseksi niille, jotka surivat Artemis Fowlin tarinan päättymistä. Samantyylinen ja oikein viihdyttävä sarja W.A.R.P. on, mutta... Artemis puuttuu silti! :P

"Meillä ei ole aavistustakaan siitä, mikä madonreikä on. Ei kenelläkään meistä. Joka muuta väittää, ei ajattele aivoillaan vaan jollakin muulla elimellä. Ja tarkoitan siis Einstein mukaan lukien. Siis miettikää nyt. Se mies ei ymmärtänyt edes sitä, miten hiusharja toimii."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti