tiistai 14. helmikuuta 2017

Magic Slays

Ilona Andrewsin Kate Daniels -sarja on tämänhetkinen suosikkini urbaanin fantasian saralla. Magic Slays on sarjan viides osa ja hyökkäsin kimppuun melkein heti, kun se tipahti postiluukusta ^^

Kate erosi edellisen kirjan lopussa rasistisesta ja ahdasmielisestä Ritarikillasta ja perusti Curranin avulla oman palkkamiekkayrityksen. Työtarjousten suhteen on hiljaista, kunnes Kate saa tutkittavakseen höyrähtäneen tiedemiehen ja tämän suunnitteleman todella vaarallisen laitteen sieppauksen.

"Magic Slays" oli taas loistava yhdistelmä huumoria ja jännitystä. Varsinkin alussa pärskin tukehtumaisillani, kun Derek väitti Katen ajavan kuin vanha mummo ja niin edelleen. Loppua kohti tuli taas hurjia paljastuksia ja sain pidätellä hengitystä, kun Kate kokeili uusia, vaarallisia temppuja taikavoimillaan.

Parasta antia huumorin ja toiminnan lisäksi tässä sarjassa on mielestäni Katen ja Julien välinen suhde; Kate on yksinkertaisesti ihana ylpeän huoltajan roolissaan. Hienoa, että tästä toisen kirjan pienestä sivuhenkilöstä tuli pysyvä hahmo Katen elämään. Rakastan myös Grendeliä, Katen taistelupuudelia, joka osaa ilmestyä paikalle juuri oikealla hetkellä ja aiheuttaa hulvattomia reaktioita kaikissa tympeän oloisissa tyypeissä.

Olen suhtautunu alusta asti positiivisesti Katen ja Curranin väliseen romanssiin; Curran on pääosin sellainen stereotyyppinen hömppäviihteen alfauros, mutta Kate osaa käsitellä häntä niin, ettei arvon Beast Lord pääse hyppimään lukijan silmille. Pelkäsin vähän, miten parin yhteenmuutto edellisen kirjan lopussa vaikuttaisi tähän vauhdikkaaseen ja toisinaan todella hulvattomaan suhteeseen, mutta ainakin toistaiseksi pelkoni oli turha. Paria machoilukohtausta lukuun ottamatta Curran oli aika lailla pelkässä sivuosassa Katen pelastaessa maailmaa.

Tuokaa jo se seuraava osa tänne, kiitos! (Toimitus on kestänyt jo viikon arvioitua aikaa pidempään...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti