sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Varjelijat

Ei tässä voi muuta kuin myöntää, että olen hurahtanut Kristina Ohlssonin dekkareihin. "Varjelijat" on kolmas Fredrika Bergmanista kertova kirja ja Ohlsson tuntuu parantavan tyyliään kirja kirjalta.

Tällä kertaa metsästä löytyy jo pari vuotta aiemmin kadonneen nuoren naisen paloiteltu ruumis. Aiemmista kirjoista poiketen murhatutkinnasta kertovan tarinan lomassa on otteita poliisin sisäisen tutkinnan kuulusteluista, joissa paljastetaan jo heti kättelyssä, että jokin menee katastrofaalisesti pieleen tutkinnan aikana ja jotain kamalaa tulee tapahtumaan.

Fredrikan miesystävä Spencer herätti minussa sarjan alussa negatiivisia tunteita. Ajattelin, että hän on joku tympeä äijänkäppänä, jonka Fredrika lemppaa nopeasti törmätessään yllättäen siihen elämänsä mieheen. Spencer on kuitenkin edelleen mukana menossa ja liittyy asioihin nyt vahvemmin kuin koskaan. Kaikkien tapahtumien myötä tämä äijänkäppänä onkin muuttunut mielestäni oikein mukavaksi ja sympaattiseksi tyypiksi enkä enää odota innolla Fredrikan ja Spencerin eroa ^^

Paljastamatta juonesta nyt enempää yksityiskohtia sanon vain, että tätä kirjaa ei halua keskeyttää, kun sen on kerran aloittanut. Tarina oli taas niin tulvillaan kaikkia herkullisia kuvioita, hahmoja ja salaisuuksia, ettei lukija yksinkertaisesti saa rauhaa ennen kuin kaikki on paljastettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti