perjantai 17. helmikuuta 2017

One Foot in the Grave

Jeaniene Frostin Night Huntress -sarjan aloitus "Halfway to the Grave" oli minulle pienoinen pettymys, koska epärealististen ennakko-odotusteni vuoksi. Yritin nyt lähestyä tätä toista osaa "One Foot in the Grave" vähän avoimemmin mielin.

Puolivampyyri Cat jahtaa vampyyreja nyt FBI:n riveissä. Edellisen kirjan räjähtävästä lopusta on jo neljä vuotta, mutta Cat ei pysty vieläkään unohtamaan vampyyrirakastajaansa Bonesia. FBI uskoo Bonesin kuolleen, mikä sopii Catille hyvin, koska vampyyreja jahtaavan yksikön ihmiset pitävät kaikkia vampyyreita julmina petoina.

Vampyyrien keskuudessa on kuitenkin alkanut liikkua huhuja punatukkaisesta vampyyrintappajasta ja pian Cat joutuu vampyyrien jahtaamisen lomassa väistelemään salamurhaajien luoteja, kun joku haluaa päästä hänestä eroon.

Catin päästä luvatut palkkiot tuovat myös Bonesin paikalle. Eikä Bones aio antaa Catin karata luotaan toista kertaa...

Kuten "Halfway to the Grave" tämä toinenkin osa alkoi todella vahvasti, kun lukija pääsi heti seuraamaan Catia ja hänen ryhmäänsä tositoimissa. Toisin kuin edellisessä kirjassa, meno ei tällä kertaa kuitenkaan hiipunut alun jälkeen, vaan toiminta jatkui ja kaikenlaisia yllätyksiä, paljastuksia ja taisteluita tuli sopivin välein loppuun asti. Pakko sanoa, että välillä Catin puuhat olivat kuin suoraan Buffy vampyyrintappajasta! <3

Sarjassa on melko korkea paranormaali hömppä/erotiikka -kerroin. En ole vielä täysin hyväksynyt Bonesia, joten tämä romanttinen puoli ei oikein innostanut. Catin ja Bonesin mustasukkaisuuskohtaukset saivat minut pyörittelemään silmiäni turhautuneena. Suoraan sanottuna olisin mielelläni lempannut Bonesin ja antanut Catin rakastua vaikka johonkin ihmiseen. (Noah oli tosi luttana!)

Kokonaisuutena "One Foot in the Grave" oli ihan viihdyttävä kokemus; Frost toi vihdoin mukaan vähän sivuhenkilöitäkin; Bonesin exät ja Catin työkaverit tekivät tarinasta värikkäämmän ja monipuolisemman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti