perjantai 7. huhtikuuta 2017

Magic Breaks

"Magic Breaks" on seitsemäs osa Ilona Andrewsin Kate Daniels -sarjasta, joka on viime aikoina ollut ehdoton suosikkini urbaanin fantasian saralla.

Edellinen kirja loppui suuriin menetyksiin, mutta samalla myös voittoihin, kun sankarit onnistuivat pakenemaan Hughin kynsistä. Nyt Katen ja Curranin laumalla on Christopher, vankeudessa höyrähtänyt velho, joka osaa tehdä panaceaa, lääkettä, joka vähentää muodonmuuttajien riskiä muuttua verenhimoisiksi pedoiksi.

Ikävä kyllä Hugh ei kuollut kovasta yrittämisestä huolimatta, vaan saapastelee nyt Atlantaan vahvempana kuin koskaan. Tiedossa on jälleen vauhdikkaita taistelu- ja takaa-ajokohtauksia ja häijyjä yllätyksiä.

Juoni oli hienosti rakennettu, mutta parasta tässäkin kirjassa olivat hahmojen välinen vuorovaikutus ja huumori. Katen taistelupuudeli Grendel ei päässyt tällä kertaa parrasvaloihin, mutta tutustuimme lehmänkirjavaan mammuttiaasiin XD Teinihyeena Ascanio on myös aivan hulvaton hahmo, joka oli parhaimmillaan Derekin ja Desandran seurassa.

Kaikki nämä juonen kannalta epäolennaiset hauskat yksityiskohdat pakottivat minut antamaan täydet pisteet Goodreadsissa. (En ole vielä kertaakaan antanut urbaanille fantasialle viittä tähteä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti