tiistai 28. marraskuuta 2017

It Ends with Us

Olen jo joitain vuosia kärsinyt jonkinasteisesta allergiasta aikuisten hömppäkirjoja kohtaan. (Viime aikoina nuorten hömppäviihde on sitten jostain syystä alkanut maistua suorastaan nolostuttavan hyvin.) Colleen Hooverin "It Ends with Us" ei olisi takakannen perusteella ikinä päätynyt lukulistalleni, mutta lukijoiden ylistävät arviot herättivät kiinnostukseni.

"It Ends with Us" kertoo parikymppisestä Lilysta, joka on juuri muuttanut pois kotiseudultaan Bostoniin aloittelemaan itsenäisen aikuisen elämäänsä. Hän törmää värisyttävän komeaan neurokirurgi Ryleen, joka ei harrasta muita kuin yhden yön suhteita.

Rylen ja Lilyn tutustuminen ja suhteen alku toi heti voimakkaasti mieleeni "Ylpeyden ja ennakkoluulon"; Ryle kuulosti aivan herra Darcyn nykypäivän versiolta kosiskellessaan Lilya XD

Sitten paikalle pelmahtaa Lilyn ensimmäinen rakkaus Atlas ja tuloksena on todella herkullinen ja koukuttava soppa.

Tuo kuulosti tavalliselta kolmiodraamahömpältä, mutta vakuutan, ettei siitä ole kyse. Rylen ja Lilyn tilanne on paljon mutkikkaampi ja kiehtovampi enkä taida sanoa enempää etten paljasta liikaa. "It Ends with Us" ei ole pelkkä höttöinen hömppäkirja, vaikka alku kuulosti juuri siltä. Suunnilleen puolivälissä tuli sellaisia käänteitä, etten olisi malttanut irrottaa katsettani tekstistä ja suorastaan ahmaisin kirjan loppuun.

Suosittelen tätä sellaisillekin, jotka eivät tavallisia kevyitä hömppäkirjoja lue. Hooverin muut teokset ovat ilmeisesti enemmän hömppäkirjoja, mutta voisi olla kiva kokeilla niitäkin jossain vaiheessa.

P.S. Rylen sisko oli mielestäni aivan ihana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti