lauantai 25. marraskuuta 2017

Shut Out

Ihastuin Kody Keplingerin "Duffiin" ja nyt innostuin löytäessäni kirjastosta tämän Hamilton High -sarjan toisen itsenäisen kirjan "Shut Out".

Hamilton Highssa amerikkalaisen ja eurooppalaisen jalkapallon pelaajat ovat olleet sotajalalla kymmenen vuotta eli siitä asti, kun ensimmäisen määrärahoja ja harjoitusaikoja supistettiin jälkimmäisen joukkueen perustamiseksi.

Lissa seurustelee pelaajan kanssa, mutta on kurkkuaan myöten täynnä poikien jatkuvaa nahistelua. Keppostelu ja tappelu tuntuvat olevan poikaystävä Randylle paljon seurustelua tärkeämpiä ja romanttiset hetket saavat toistuvasti tylyn lopun.

Turhautunut Lissa päättää kerätä kummankin joukkueen pelaajien tyttöystävät yhteen ja suostuttelee nämä auttamaan poikien kiistan lopettamisessa; jokaisen pelaajan tyttöystävä kieltäytyy seksistä kunnes joukkueet ovat sovussa.

"Shut Out" kuulosti ideana aivan loistavalta ja sitä se minusta myös oli. Tarina lähti itse asiassa kulkemaan hieman odottamattomaan suuntaan ja aivottoman koheltamisen sijaan kirjassa pohdittiin todella osuvasti tyttöjen oikeutta harrastaa seksiä, puhua seksistä ja erityisesti pitää tai olla pitämättä seksistä. Aloin välittömästi ajatella Holly Bournen The Spinster Club -sarjan sankarittaria ja näiden feministisiä keskusteluja.

"Shut Out" oli samaan aikaan viihdyttävä, mukavan höttöinen ja todella älykäs, tärkeään aiheeseen pureutuva kirja. Nuorille tytöille tämä on varmasti valaiseva lukukokemus ja suosittelen tätä lämpimästi kaikille nuortenkirjoja lukeville. Nyt haluan itse tutustua muihinkin Keplingerin teoksiin ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti