torstai 2. marraskuuta 2017

Teräviä esineitä

Gillian Flynnin "Kiltti tyttö" oli pakko lukea, koska sitä hehkutettiin niin paljon - mielestäni aivan aiheesta. Pian tämän jälkeen innostuin lukemaan myös "Pahan paikan". Nyt uutuusdekkareita jonottaessani nappasin kirjastosta Flynnin esikoisteoksen "Teräviä esineitä".

Päähenkilönä on tällä kertaa nuori toimittaja Camille, joka joutuu vastahakoisesti lähtemään kaupungista kotiseudulleen tekemään juttua kadonneesta pikkutytöstä. Vajaata vuotta aiemmin toinen tyttö katosi ja löytyi surmattuna, joten tiedossa voi olla mehevä skuuppi.

Camillella vain on painavat syyt kammota paluuta äidin, isäpuolen ja teini-ikäisen sisarpuolen luokse. Camillen yrittäessä kaivaa tietoja pikkukaupungin väestä lukija saa tietää huolestuttavia asioita Camillen omasta perheestä.

Ensimmäiseksi haluan sanoa, että pidin Camillesta enemmän kuin Flynnin muiden kirjojen päähenkilöistä, mikä ei varmaan ole yllätys.

Juoni puolestaan oli ihanan hurja ja lopulta varsin yllättävä. (Vihjeitä oli matkan varrella sen verran, että joku minua tarkempi ehkä osasi arvata tyttöjen kohtalon paljon aiemmin.)

Kokonaisuutena "Teräviä esineitä" oli viihdyttävä jännitystarina ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti