keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Kirurgi

Tess Gerritsenin "Kirurgi" on jo aikoja sitten ilmestynyt suosittu ja kehuttu jännityskirja, joka aloittaa televisiosarjaksikin päässeen Rizzoli & Isles -sarjan. Kaverini suositteli tätä minulle vuosia sitten, mutta taisin silloin olla liian innostunut pelkästään fantasiasta (ja ehkä noista ruotsalaisista dekkarikuningattarista). Nyt viime aikoina vaivanneen jännärihimoni kourissa päätin korjata tämän "Kirurgin" mentävän aukon sivistyksessäni.

Rikostutkijat Thomas Moore ja Jane Rizzoli metsästävät murhaajaa, joka iskee nimenomaan naisten kimppuun ja poistaa näiltä kohdun kirurgin taidolla. Tapaukseen liittyy jotenkin myös kirurgi Catherine Cordell, joka meinasi joutua saman kohtalon uhriksi pari vuotta aiemmin.

Ymmärrän täysin kirjan suosion; tämä oli juuri sellainen nopeatempoinen ja koukuttava jännäri, jonka suorastaan ahmaisee vaikka pitäisi jo mennä nukkumaan. Loppuhuipennuksen kaava vaikuttaa näin jälkikäteen pohdiskeltuna aiemmin käytetyltä, mutta tällä kertaa en valita, koska vauhtia ja jännitystä riitti.

Pidin hahmoista. Rizzoli oli liiankin kuumapäinen ja herkkähipiäinen, mutta hänen ongelmansa pienenä naisihmisenä isojen miesten maailmassa selitti sen hienosti. Vaikka Rizzolin käytös otti välillä päähän, loppujen lopuksi olin hänen puolellaan niitä raivostuttavia sovinistisia käsityksiä vastaan. Moore oli sellainen aika yllätyksetön herrasmiespoliisi, mutta Rizzolissa oli persoonallista potkua. Kirjan toinen sankaritar Catherine kuulosti tutummalta jännärin hahmolta, mutta tylsää ei hänenkään seurassaan ehtinyt tulla.

Uusia bestsellereitä odotellessa ajattelin jatkaa tämän sarjan parissa, sillä Gerritsen kirjoittaa vetävästi ja haluan tietää, mitä Rizzolille, Moorille ja Catherinelle tapahtuu seuraavaksi. Lisäksi minua vaivasi koko kirjan ajan kysymys: "Missä se Isles on?" ja odotan saavani asiaan selvyyttä :D

"Kirurgi" oli minulle hyvä muistutus siitä, ettei jännityskirjan tarvitse olla painotuore tarjotakseen loistavaa viihdettä ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti