sunnuntai 7. tammikuuta 2018

The Grim Company

Goodreads suositteli minulle sinnikkäästi Luke Scullin "The Grim Companya" ja koska löysin kirjan edullisesti Suomalaisen nettisivuilta, päätin vihdoin tutustua.

"The Grim Company" on korkeaa fantasiaa, jossa joukko sankareita yrittää pelastaa kansan häijyiltä tyranneilta. Scull osasi kuitenkin kirjoittaa tämän perustarinan todella viihdyttävästi.

Ensimmäiseksi kehun maailmaa, johon kuuluu syrjäytettyjen jumalten vuoriin ja meriin uponneita, kuolemaa tekeviä, voimaa säteileviä ruumiita, jumalten asemaan nousseita kuolemattomia velhoja ja tietysti niitä perinteisiä zombeja ja hirviöitä. Todella kiehtova ja omaperäinen todellisuus.

Seuraavaksi kehun hahmoja. "The Grim Company" on luokiteltu sinne "dark fantasyn" puolelle, joten sankarit ovat vähän rosoisempia, persoonallisempia ja huomattavasti hauskempia kuin joissain muissa sarjoissa.

Ihastelin erityisesti nuorta Colea, joka käyttäytyi itse asiassa juuri niin kuin voisi olettaa nuorelta mieheltä, jolle on lapsesta asti hoettu, että hän on sankari. Hän on naurettavan vakuuttunut omista (puutteellisista) kyvyistään ja uskoo sokeasti pystyvänsä mihin tahansa sankaritekoihin ihan vain siksi, että hän on syntynyt sankariksi. Aivan loistava hahmo, joka teki pilaa nuorilla miehillä ajoittain esiintyvästä harkintakyvyttömyydestä ja itsevarmuudesta.

Kokonaisuutena hahmot, maailman tarjoamat ihmeet ja yllätykset sekä Scullin taito ujuttaa sopivasti huumoria synkän ja jännittävän tarinan lomaan tekivät niin suuren vaikutuksen, että tilasin heti seuraavankin osan. "The Grim Company" pääsee ehdottomasti lempifantasiakirjojeni pitenevälle listalle ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti