lauantai 27. tammikuuta 2018

Taidonnäyte

Dekkarihimoni alkaa pikkuhiljaa laantua, mutta vielä upposi Tess Gerritsenin Rizzoli & Isles -sarjan toinen osa "Taidonnäyte".

Edellisen kirjan ei yhteiskuntakelpoinen murhaaja on telkien takana ja fantasioi Jane Rizzolin kimppuun pääsemisestä.

Vapaalla jalalla puolestaan riehuu mies, joka hyökkää pariskuntien kimppuun, surmaa miehen pakotettuaan tämän ensin todistamaan naisen kohtaloa.

Rizzolin kanssa edellistä tapausta tutkimassa ollut Moore oli nyt heitetty lomalle tuoreen vaimonsa kanssa, joten sarjan toinen nimikkohenkilö sai enemmän tilaa. Rizzoli oli edelleen ärhäkkä nainen, joka ei voi osoittaa pienintäkään heikkouden merkkiä miesten keskellä, mutta olin huomaavinani sympaattisia pehmenemisen merkkejä. Rizzolin perhe vilahti jälleen ja oli ihanan raivostuttava.

Ihmettelin "Kirurgia" lukiessani, että missä se Isles piileksii. "Kuolleiden kuningatar" Maura Isles esiteltiin tässä sarjan toisessa osassa, mutta vasta sivuosassa. Oletan tutustuvani häneen paremmin seuraavissa kirjoissa.

"Taidonnäyte" oli oikein viihdyttävä, nopeasti luettava jännäri. Pidin erityisesti siitä, miten murhaajan karmiva näkökulma esitettiin myös. Lisäksi ihastuin tapauksen vauhdikkaaseen loppuratkaisuun.

Suunnitelmissa on siis ehdottomasti jatkaa Gerritsenin kirjojen parissa, vaikka muut genret alkavatkin taas välillä houkutella dekkareita enemmän ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti