tiistai 16. tammikuuta 2018

Touch of Power

Maria V Snyderin kirjoja on suositeltu minulle niin sinnikkäästi, että oli pakko kokeilla "Touch of Poweria" (jotta voisin lytätä teoksen ja kirjailijan ja siirtyä ylimielisesti tuhahtaen muiden suositusten pariin).

Snyderin luomassa maailmassa on viisitoista valtakuntaa ja melkein yhtä monta lajia taikureita. Rutto lehahti kaikkien valtakuntien poikki tehden tuhojaan väestössä. Parantajat eivät pystyneet pelastamaan sairastuneita ja parin väärinkäsityksen jälkeen kansa alkoi syyttää parantajia taudin puhkeamisesta. Tämän seurauksena parantajia jahdataan ja teloitetaan ihan vain sen takia, että näillä on kyky parantaa.

Tarinan sankaritar on kaksikymmentävuotias parantaja Avry, joka on paennut ja piileskellyt jo pari vuotta. Hän ei voi olla parantamatta kohtaamiaan sairaita lapsia ja siksi hän joutuu aina pakenemaan ja etsimään uuden pikkukylän.

Lopulta Avry jää sotilaiden haaviin, mutta hänen polkunsa ei yllättäen viekään mestauslavalle, vaan jännittävään seikkailuun komean Kerrickin ja tämän iloisten veikkojen kanssa.

"Touch of Power" oli tavallaan juuri sitä, mitä odotinkin; sekoitus kevyttä fantasiaa ja hömppää. Kirja kuitenkin yllätti minut positiivisesti; maailma oli oikeasti ihan kiehtova ja toimintaa ja yllätyksiä oli mukavasti. Ruttoon ja parantajien kiltaan liittyvä arvoitus oli hieno.

Tarinan pääpahis oli kyllä kuin suoraan Disneyn elokuvasta; "Minä olen ilkeä ja kateellinen ja teen pahoja juttuja, jotta se kateuteni kohde ei saisi olla onnellinen." Tämä tyyppi verotti aika pahasti tarinan vaikuttavuutta.

Pahis oli säälittävä esitys, mutta tarina oli silti niin viihdyttävä ja sankarit niin suloisia, että minua kiinnostaa tarttua seuraavaankin osaan. Olipa taas kerran hyvä, että uteliaisuus - ja pakkomielteeni tutustua jokaiseen fantasiakirjaan - saivat minut tarttumaan ennakkoluuloista huolimatta kirjaan ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti