keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Adorkable

Goodreadsin ansiosta, kirjaston suosiollisella avustuksella iskin kynteni - tai siis silmäni - Sarra Manningin teinidraamakomediaan "Adorkable".

Jeane Smith tekee ankarasti töitä ollakseen mahdollisimman outo ja vastustaa ärhäkästi kaikkea massakulttuuriin vivahtavaakin. Hänen Adorkable-bloginsa on tunnetuimpia lifestyleblogeja ja hänellä on tuhansia seuraajia twitterissä. Koulussa Jeane karkottaa räikeillä asuillaan ja synkällä ilmeellään tehokkaasti kaikki luotaan.

Komea ja urheilullinen Michael Lee kuuluu koulun suosituimpiin oppilaisiin. Hän opiskelee ahkerasti tasokokeita varten, ostaa vaatteensa samoista muotiliikkeistä kuin ystävänsä ja pyrkii olemaan ystävällinen ja kohtelias kaikille.

Sitten Jeanen poikaystävä ja Michaelin tyttöystävä ihastuvat toisiinsa. Jeane ja Michael eivät voi sietää toisiaan eikä heitä todellakaan yhdistä muu kuin jätetyksi tuleminen, mutta jostain syystä suuteleminen luonnistuu heiltä pelottavan hyvin...

Kuulostaa kliseeltä, tiedän, mutta tempauduin mukaan heti ensimmäisestä luvusta! Jeane ja Michael pääsevät vuorotellen ääneen ja ensimmäisessä luvussa Jeane esiintyy oikein fiksuna ja hurmaavan omaperäisenä persoonana. Heti toisessa luvussa Michael sitten osoittaa, miten karsea ämmä Jeane on. Kirjan edetessä selviää, että Jeane on sekä itsekäs ja ylimielinen narttu että herkkä teinityttö. Michael puolestaan on sellainen moderni satuprinssi, joka välillä osoittaa pieniä teiniangstitunteita, mutta tekee lopulta juuri niin kuin äidin kiltin pojan kuuluu.

Vähän puolenvälin jälkeen tarinassa tuli sellainen liian kliseinen käänne. Lisäksi se Andrew'n juttu oli mielestäni tarpeeton; miksi taustalle piti saada suuri tragedia hajottamaan perhe ja tekemään Jeanesta niin kauhean outo? Mikseivät vanhemmat voi vain kyllästyä toisiinsa ja erota ja alkoholisoitua ihan muuten vain? Ja miksei nuori voi haluta olla erilainen ja räväkkä ihan huvin vuoksi?

No, noita muutamaa kohtaa lukuun ottamatta kirja oli hyvä. Erityisesti pidin siitä, miten realistisesti ja samalla hauskasti seksuaalisuutta käsiteltiin. Mielestäni "Adorkable" on varsinainen helmi nuorten suhdekiemuroita käsittelevien kirjojen keskuudessa ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti