sunnuntai 21. toukokuuta 2017

The Rest Falls Away

Colleen Gleasonin "The Rest Falls Away" yhdistää historiallisen hömpän ja Buffy Vampyyrintappajan. Goodreads suositteli tätäkin neronleimausta minulle ja tartuin kirjaan samaan aikaan äärettömän uteliaana ja todella epäluuloisena. ("Vampyyrihömppä" kuulostaa niin kuluneelta aiheelta aikakaudesta riippumatta...)

Eletään siis 1800-lukua ja Victoria Cardella Grantworthin on aika astua seurapiireihin ja napata itselleen rikas ja mieluiten aatelisarvon omaava mies.

Pukujen, tanssiaisten ja kosijoiden lisäksi Victorialla on kiireitä opetellessaan venatoriksi, vampyyrinmetsästäjäksi, sillä tämä ammatti on kulkenut jo pitkään Cardellan suvussa.

Yllätyin siitä, miten paljon pidin tästä The Cardella Vampire Chronicles -sarjan avauksesta. Victorian ja komean markiisin seurustelua oli hauska seurata, kun vampyyrit ilmestyivät paikalle aina kriittisellä hetkellä. Victoria sai sitten keksiä kaikenlaisia verukkeita häätääkseen pahaa-aavistamattoman ihailijansa turvallisempaan paikkaan samalla kun yritti itse livahtaa vampyyrin perään.

Lisähupia tarjosi Victorian äiti ja tämän ystävättäret. Äidin päähän kun ei mahtunut mitään muuta kuin tyttären naittaminen mahdollisimman rikkaalle ja korkea-arvoiselle miehelle.

Juoni oli vampyyrien suhteen aika höttöinen, mutta Victorian rakkauselämä oli niin viihdyttävää, ettei se haitannut. Loppu oli minulle pienoinen yllätys. Olin jo ehtinyt ajatella tilanteen menevän ihan eri tavalla, vaikka alun perusteella olisi ehkä pitänyt tietää, etteivät asiat voi mennä sillä tavalla...

Historiallisuudesta sanon vielä sen verran, että se näkyi vain hienoina asuina ja tanssiaisina, kuten monissa historiallisissa hömppäkirjoissa.

Suosittelen lämpimästi kaikille, jotka pitävät historiallisesta viihteestä ja vampyyreista ^^

PS. Tässä sarjassa vampyyrit posahtavat samalla tavalla kuin Buffy Vampyyrintappajassa, kun Victoria iskee vaarnan sydämeen :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti