tiistai 23. toukokuuta 2017

Skinwalker

Hankin Faith Hunterin "Skinwalkerin" kuukausia sitten alennusmyynnistä - se taisi olla silloin, kun tämä jo jonkin aikaa kestänyt urbaanin fantasian himoni oli juuri puhjennut täysiin voimiinsa. Nyt onnistuin vihdoin selvittämään, millainen tämä lupaavalta kuulostanut pikkuopus oikeasti olisi.

Jane Yellowrock on skinwalker, suurimmalle osalle maailmaa täysin tuntematon muodonmuuttajalaji. Hän pystyy tiettyjä apuvälineitä käyttäen muuttumaan miksi tahansa eläimeksi. Vampyyrit ja noidat ovat tulleet kaapista, mutta skinwalkerit ovat niin harvinaisia, etteivät edes useimmat yliluonnolliset olennot tunnista Janea.

Monen muun urbaanin fantasian sankarittarien tavoin Jane metsästää vampyyreja ja muita hirviöitä palkkiota vastaan. Tällä kertaa työnantaja on itse vampyyri ja tehtävänä on pysäyttää hulluksi tullut vampyyri, joka mässäilee sekä ihmisten että vampyyrien sisäelimillä.

Jane osoitti heti ensimmäisestä luvusta lähtien, että hänellä on sopivan kieroutunut huumorintaju. Tai ehkä pitäisi sanoa, että hänen sisällään väijyvällä Pedolla on kissapedon käsitys hauskanpidosta. Lopullisen hyväksyntäni Jane ansaitsi kuitenkin teellä ja kaurapuurolla. Siis onko kukaan ikinä törmännyt teetä juovaan, kaurapuuroa syövään sankarittareen? Kahvi ja pikaruoka tuntuvat paljon normaalimmilta urbaanin fantasian hahmoille.

Haukuin Kelley Armstrongin bestselleriä "Bitteniä" naishahmojen puutteesta. Hunter ei onneksi ole sortunut tähän suhteellisen yleiseen virheeseen, vaan Janen paras ystävä on Molly-noita ja vampyyritappajaa jäljittäessään hän tutustuu prostituoituihin ja mukavan oloiseen naispoliisiin, jonka toivon esiintyvän jatkossakin - olettaen, että maltan tarttua jatko-osiin, kun vielä on iso valikoima täysin tuntemattomia kirjoja ja kirjailijoita kokeilematta :P

Romanssien suhteen Jane ei vielä kohdannut elämänsä suurta rakkautta. (Tai sitten tyyppi esiintyi tarinassa, mutta se meni minulta ohi, koska olen niin huono lukemaan asioita rivien välistä.) Pari komeaa ja kiinnostavan oloista kaveria pyöri Janen ympärillä välillä auttamassa ja toisinaan vain häiritsemässä, mutta paria kuumaa tanssia lukuun ottamatta tulevaisuus jäi vielä auki... ;)

Tämä on ehdottomasti sarja, jonka pariin voisi palata... kunhan ehdin... muutaman tuhannen sivun jälkeen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti