tiistai 27. kesäkuuta 2017

The Daylight War

"The Daylight War" on kolmas, muttei suinkaan viimeinen, osa Peter V. Brettin Demon Cycle -sarjasta.

Arlen haluaa edelleen vain karkottaa demonit ihmisten maailmasta ja Jardir on edelleen sitä mieltä, että edellä mainittu täytyy poistaa pelistä, jotta jälkimmäinen voi rauhassa johtaa tätä sotaa ja ottaa kaiken kunnian itselleen. Uusi kuu lähestyy kovaa vauhtia ja demoneilla on suuria suunnitelmia näiden pimeiden öiden varalle; kuuttomat yöt ovat ainoa aika, jolloin mahtavimmat, mieltä hallitsevat demonit pystyvät tulemaan maan pinnalle.

Jännittävää yhteenottoa odotellessa Brett paljasti samalla, mitä Ineveran huntujen alle kätkeytyy. Häikäilemättömästi kieroilevan nartun takaa paljastuikin herttainen, mutta sisukas tyttö, joka on päättänyt pelastaa kansansa.

Yhdessä Jardir, kovapäinen putkiaivo, ja Inevera, kaikesta huolimatta kiero narttu, saavat ihan hienoja muutoksia aikaan krasialaisten kalkkeutuneessa ja ahdasmielisessä yhteisössä.

Sarjan uutuudenviehätys alkoi ehkä vihdoin karista, sillä huomasin turhautuvani ajoittain, kun vanhoja tapahtumia käytiin uudestaan läpi Ineveran näkökulmasta. Olisin halunnut vain päästä nopeasti sinne uuden kuun taisteluun! Lisäksi Leeshalla oli pikkuinen "ongelma", jonka ratkaisua seurasin innolla.

Leeshan äiti Elona ja entinen kihlattu Gared tuntuivat ensimmäisessä kirjassa todella inhottavilta ja halveksuttavilta tyypeiltä. Toisessa kirjassa he kunnostautuivat ja nyt tässä kolmannessa kirjassa he osoittivat, etteivät ole muuttuneet ensimmäisestä kirjasta, mutta sain kaksikon tempauksista - ja Elonan rehellisistä mielipiteistä - hyvät naurut :D

Kirjan loppua voisi lievästi sanottuna kutsua cliffhangeriksi, joten seuraavan osan lukeminen on ehdottomasti suunnitelmissa. Edelleen aivan mahtava fantasiasarja ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti