torstai 22. kesäkuuta 2017

The Desert Spear

Peter V. Brettin "The Painted Man" hurmasi minut niin totaalisesti, että heti sen loputtua piti sännätä kirjastoon hakemaan seuraava osa, vaikka pöydällä oli jo kirjoja odottamassa lukemista.

Demonien tappamisen vanhat salaisuudet ovat löytyneet, mutta nyt ihmisillä on erimielisyyksiä siitä, miten ja erityisesti kenen johdolla sotaan pitäisi ryhtyä. Brett kiepauttaa edellisen kirjan asetelman heti kirjan alussa päälaelleen kertomalla asioista edellisen kirjan petolliseksi osoittautuneen sivuhenkilön näkökulmasta. Turhan fanaattinenhan tämä kaveri on, mutta hänestä paljastuu nyt myös sympaattisempia puolia.

Kaikki "The Painted Manin" hehkutukseen käyttämäni ilmaisut pätevät "The Desert Speariin". Parempaa fantasiaa en olisi voinut toivoa. Lisäksi haluan nyt mainita, että Brett osaa luoda todella ovelia ihmissuhdekuvioita. Kun kirjasarjan alussa esitellään nuori sankari ja sankaritar, odotan automaattisesti, että he kohtaavat jossain vaiheessa ja rakastuvat ja päätyvät lopussa yhteen. Brett esitteli pojan ja tytön, yhdisti heidän polkunsa keskellä demonien vainoamaa yötä... ja toi sitten paikalle uusia kosijoita ja vanhoja kihlattuja!

Suoraviivaiset hömppäromaanit eivät ole minun juttuni, mutta minusta on aivan ihanaa kaiken jännityksen ja toiminnan lomassa pähkäillä, miten näiden ihanien hahmojen välisille romansseille lopulta käy ^^


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti