perjantai 2. kesäkuuta 2017

The Winner's Curse

Luin vaihteeksi taas vähän nuorten fantasiaa ja tällä kertaa vuorossa oli Marie Rutkoskin "The Winner's Curse", josta moni genreen perehtynyt onkin varmaan jo kuullut ^^

Valorianit ovat valloittaneet herranien maat ja orjuuttaneet herranit. Ylläpitääkseen valloituksensa keisari on määrännyt, että jokaisen valorianin täytyy kaksikymmentävuotiaana joko liittyä armeijaan tai mennä naimisiin tuottamaan lisää valorianeita.

Valorianikenraalin tytär Kestrel ei ole lahjakas taistelutaidoissa, mutta avioliittokaan ei kiinnosta häntä. Hän haluaisi vain saada rauhassa soittaa, mutta sotaisan valorianikansan keskuudessa musiikin tuottamisen katsotaan sopivan vain orjuutetuille herraneille.

Yhtenä päivänä Kestrel ostaa hetken mielijohteesta komean herraninuorukaisen orjamarkkinoilta. Tästä seuraa runsaasti juoruja ja hämmennystä, mutta muista välittämättä Kestrel ja Arin huomaavat hakeutuvansa toistensa seuraan.

Sitten kaikenlaisia salaisuuksia alkaa paljastua ja asiat menevät oikein jännittävään suuntaan...

Suhtaudun nuorille suunnattuun kevyeen fantasiaan aina pienellä - tai joskus vähän isommallakin - varauksella. Tällä kertaa kyltymätön uteliaisuuteni palkittiin, sillä "Winner's Curse" oli oikein viihdyttävää luettavaa ^^

Kestrelin ja Arinin romanssi oli itsestäänselvä tapahtuma heti ensimmäisistä sivuista lähtien, mikä yleensä on mielestäni tylsää. Kaksikon kohtaamisia oli kuitenkin mukava seurata ja huomasin olevani täysillä parin puolella. Ongelmia romanssin tiellä on tietysti runsaasti, kun kansat ovat ensin sodassa ja sitten tapahtui vielä kaikkea muuta jännittävää.

Tässä oli sellaista historiallisen hömppäromaanin röyhelöitä, tanssiaisia ja juoruja yhdistettynä simppeliin fantasiajuoneen ja muutamaan uhkaavaan hetkeen. Kaikki ne pienet käänteet toivat mukavasti toimintaa ja yllätyksiä tarinaan.

Aion ehdottomasti lukea seuraavankin osan, sillä Kestrelin tilanne kirjan lopussa oli niin sanotusti herkullinen. Kevyttä, mutta kiinnostavaa luettavaa ^^

2 kommenttia:

  1. Tilasin juuri tämän tänään itselleni ja odotan mielenkiinnolla...

    VastaaPoista