lauantai 17. kesäkuuta 2017

Truthwitch

Goodreads suositteli Susan Dennardin "Truthwitchia", joten pakkohan se oli lainata, kun löytyi kirjastosta.

Parhaat ystävät Safi ja Iseult elävät maailmassa, jossa taikuus on olennainen osa arkea. Safilla on harvinainen, suorastaan myyttinen kyky erottaa valheet. Safi on yrittänyt pitää tämän vaarallisen kykynsä salassa, mutta nyt tieto on alkanut levitä ja tytöllä on perässään useampiakin hallitsijoita.

Iseult puolestaan kuuluu halveksittuun ja pelättyyn kansaan. Hänen voimissaan tuntuu kuitenkin olevan jotain outoa eikä hän pysty tekemään samoja asioita kuin kunnioitettu äitinsä.

Onnettoman virhearvioinnin vuoksi tytöt saavat kannoilleen pelottavan verinoidan, jolla on omat, salaiset syynsä jahdata "totuusnoitaa". Onneksi tyttöjen pakomatkaan onnistuu sekaantumaan myös prinssi Merik, joka haluaa vain turvata kansansa hyvinvoinnin, mutta huomaa pian ajattelevansa aivan liian kiihkeästi ärsyttävää ja hankalaa noitaa.

Epäluuloni näitä nuorille suunnattuja fantasiakirjoja kohtaan alkaa pikkuhiljaa murentua, sillä "Truthwitch" oli taas todella positiivinen kokemus. Maailma oli kiehtova tuhoutuneine noitakaivoineen ja juonessa oli sopivasti odottamattomia käänteitä ja yllätyksiä. Asioita ei paljastettu heti, vaan lisää tietoa ja näiden myötä uusia arvoituksia tuli matkan varrella.

Safin käytös oli pariin otteeseen vähän turhan lapsellista ja ärhäkkää, mutta toisaalta hänhän on vielä nuori. Se romanssinpoikanen oli myös odotettavissa jo aika aikaisesta vaiheesta, mutta toisaalta minulla ei ole mitään uljaita ja komeita prinssejä vastaan ;) Se lapsellinen, kliseinen nahistelu parin välillä häiritsi ehkä eniten :D

Suosittelen "Truthwitchia" ehdottomasti jokaiselle fantasiannälkäiselle, kun ei ehdi tai jaksa paneutua tuhatsivuiseen järkäleeseen.

Kirja jäi jännittävään tilanteeseen ja suunnitelmissa on katsoa pikapuoliin, löytyisikö kirjastosta jatkoa ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti