tiistai 7. maaliskuuta 2017

Magic Rises

Tilasin Kate Daniels -sarjan osat 5-7 kerralla. 5. ja 7. kirja tulivat kiltisti ennalta arvioidun toimitusajan puitteissa, mutta tämä 6. osa, "Magic Rises" taisi seikkailla ties missä viitisen viikkoa. No, ilo oli sitten sitäkin suurempi, kun paketti odotti eteisen lattialla iltavuorosta kotiutuessani ^^

Muodonmuuttajalasten suurin uhka piilee heidän omassa veressään; Lyc-V, muodonmuutoksen mahdollistava viirus, saa monet menemään sekaisin teini-iän hormonimyrskyssä. Hullua muodonmuuttajaa ei pysty parantamaan, vaan tästä tulee pysyvästi kauhutarinoiden raivoava, verenhimoinen peto. Laumassa elävät muodonmuuttajat joutuvat jatkuvasti hillitsemään oman eläimellisen puolensa pysyäkseen yhteiskuntakelpoisina ja ne, joiden kontrolli pettää, eliminoidaan muiden turvallisuuden takaamiseksi. Muodonmuuttajavanhemmat joutuvatkin elämään jatkuvassa pelossa kunnes lapset ovat selviytyneet täysi-ikäisiksi.

On olemassa lääke, joka pienentää nuorten muodonmuuttajien todennäköisyyttä seota. Tarkoin varjeltua lääkettä saadakseen Kate ja Curran lähtevät Eurooppaan keskelle paikallisten muodonmuuttajalaumojen valtapeliä. Kaksikko tietää, että kyseessä on ansa, mutta mikään ei ole valmistanut heitä perillä odottavaan tilanteeseen.

Ilona Andrews osasi jälleen kirjoittaa mahtavan, vauhdikkaan, hauskan, romanttisen ja jännittävän tarinan. Ihastun Kateen joka kerta uudestaan. Naurahtelin jatkuvasti sujuvalle dialogille ja meinasin tipahtaa sohvalta, kun Euroopassa odottava yllätys marssi paikalle. Sitten pitikin käännellä ahkerasti sivuja, että Curranin ihmeellinen käytös saisi selityksen ja kaikki muutkin asiat ratkeaisivat. Parissa kohdassa olin oikeasti kauhuissani ja välillä sitten huokailin helpotuksesta.

Pitänee tilata lisää ennen kuin uskallan käydä sen viimeisen hyllystä löytyvän osan kimppuun! ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti