lauantai 7. lokakuuta 2017

Eye of the Labyrinth

"Eye of the Labyrinth" on toinen osa Jennifer Fallonin Second Sons -trilogiasta. Ensimmäinen kirja "Lion of Senet" ihastutti niin paljon, että odotin innolla tarinan jatkumista.

Edellisen kirjan tapahtumista on kulunut kaksi vuotta. Dirk piileskelee isänmaallisten merirosvojen luona ja on hurmannut persoonallaan kaikki muut paitsi Tian. Pidin alusta asti Tian Dirkiä kohtaan tuntemaa epäluuloa ärsyttävän voimakkaana ja sinnikkäänä ja pudistelin päätäni kun Tia pysyi itsepäisesti - virheellisessä - kannassaan.

Alenorin ja Kirshovin häät lähestyvät, mikä tarkoittaa samalla Alenorin kruunausta kuningattareksi ja Kirshovin nimeämistä sijaishallitsijaksi. Kirshov on sama huoleton nuorukainen kuin aiemminkin ja kuolaa edelleen Marqelin perään.

Alenor kuitenkin ilahdutti minua suuresti kasvattamalla selkärangan; hän päätti pelastaa kansansa Senetin hirmuvallan alta ja tiputti samalla ruusunpunaiset lasit silmiltään. Alenor ja hänen serkkunsa Jacinta olivat hulvaton kaksikko ja nautin suunnattomasti siitä, miten he pyörittivät Marqelia ja urkkimaan määrättyä senetialaista hovineitoa. Marqelia oli tässä kirjassa ihana inhota.

Dirk kehitti niin ovelan juonen Antonovin ja Belagrenin pään menoksi, etten voinut kuin kääntää sivuja ja seurata ihmeissäni tapahtumien etenemistä. Lopussa ymmärsin sitten vihdoin Dirkin touhut ja odotan nyt innolla, miten hänen käynnistämänsä suunnitelma etenee.

"Eye of the Labyrinth" oli vähintään yhtä hyvä kuin sarjan aloitus. Fallonin kerronta tuntuu jotenkin vauhdikkaammalta ja kevyemmältä kuin monella muulla fantasiakirjailijalla. Missään vaiheessa en pitkästynyt tai edes harkinnut vaihtamista hetkeksi toiseen kirjaan - sain tätä lukiessa kaikkea jännittävää sekä kirjastosta varattuna että omaan hyllyyn postin toimittamina. Tarinan käänteet pitivät otteessaan loppuun asti ja lukemisen keskeyttäminen töiden ajaksi oli turhauttavaa!

Suosittelen sarjaa ehdottomasti kaikille fantasian ystäville, jotka haluavat tarinoihinsa kiehtovia henkilöhahmoja ja vauhdikkaita käänteitä ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti