torstai 12. lokakuuta 2017

Muistojenlukija

Ehdinpäs vihdoin päivittää itseäni vähän kotimaisenkin fantasian saralla. Luin siis Elina Rouhiaisen uuden Väki-sarjan avausosan "Muistojenlukija".

Päähenkilö Kiuru on lukemista rakastava lukiolaistyttö, jonka omassa elämässä ei tunnu tapahtuvan paljon mitään jännittävää. Kiurulla on tosin jännittävä salaisuus; hän pystyy kurkistamaan muiden ihmisten muistoihin. Yhtenä päivänä hän varastaa vahingossa väärän ihmisen muiston ja tutustuu näin kolmeen muuhun ihmeellisiä kykyjä omaavaan henkilöön.

Kaverukset haluavat tietää enemmän yliluonnollisista voimistaan, mutta asioiden penkominen herättää vaarallisten tyyppien huomion. Erikoisia kykyjä tuntuu löytyvän useammaltakin ihmiseltä ja ikävä kyllä maailmassa on ahneita ihmisiä, jotka haluavat kaiken itselleen.

Rouhiaisen aiempi Susiraja-sarja oli mielestäni "ihan kiva", muttei tehnyt varsinaisesti vaikutusta. (Se kuulosti minusta loppuun asti suomalaiselta Twilightilta.) Moni kuitenkin kehui "Muistojenlukijaa" jopa paremmaksi, joten pakkohan asiasta oli hankkia omakin mielipide :P

Ensimmäiseksi täytyy sanoa, että Rouhiainen kirjoittaa sujuvaa tekstiä, jota on mukava lukea. Hahmojen suhteen valikoima on tässä uudessa sarjassa ihanan värikästä. (Susirajan porukka oli sellaista valkoista massaa.) Huumeet ja köyhyys eivät tietenkään ole mitään erityisen kivaa luettavaa, mutta Rouhiaisen tyyli ei ollut liian raskasta.

Juonikin oli mielestäni kiinnostava; tarinassa oli herkullisia salaisuuksia ja yllätyksiä, joiden selviämistä odotin kärsimättömästi.

Uskallan ennustaa, että tulen lukemaan tämän sarjan loppuun asti ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti