keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Poldark - Kapinallinen

Winston Grahamin Poldark-sarjasta tehtiin jokin aika sitten oikein televisiosarja ja ajoittaisena historiallisen viihteen ahmijana kiinnostuin oitis. Nyt onnistuin vihdoin survomaan sarjan avausosan "Kapinallinen" aikatauluuni.

Eletään 1780-lukua. Nuori Ross Poldark on ollut sotimassa Yhdysvalloissa ja palaa nyt englantilaiseen kotikyläänsä ränsistyneelle perintötilalleen. Kotitilan huono kunto ei ole ainoa Rossin kohtaama murhe; nuoruuden rakastettu, jonka Ross luuli odottavan häntä, onkin menossa naimisiin Rossin serkun kanssa. Lisäksi aika Yhdysvalloissa on muuttanut Rossin näkökulmaa Englannin tiukkaan luokkajakoon. Ylimielisen yläluokan paheksuessa Ross alkaa puolustaa työläisiä ja kehtaa jopa pelastaa yhden köyhän tytön kattonsa alle.

Minulla oli epäilykseni kirjan viihdyttävyyden suhteen, mutta olisi pitänyt vain luottaa siihen, että televisioon asti päässyt tarina veisi mukanaan. Jörö, mutta järjettömän kiltti ja avulias Ross oli ehkä turhankin kliseinen historiallisen hömpän sankari, mutta minusta oli mukavaa seurata välillä jonkun todella mukavan hahmon edesottamuksia. Ja kyllähän Ross sentään juopotteli ja sai pari äkillistä kiukunpuuskaa.

Muuten hahmot Rossin ympärillä olivat kiinnostavia omine heikkouksineen. Mitään hurjia yllätyksiä tarinassa ei ollut, mutta mukaan mahtui pari ihan jännittävää kohtausta eikä lukeminen ollut missään vaiheessa puuduttavaa, kun jotain pientä tapahtui koko ajan. Kiinnostuin Rossista ja hänen lähipiiristään niin paljon, että aion raivata lukulistaltani tilaa myös sarjan seuraaville osille.

Suosittelen sarjaa historiallisen viihteen ystäville; kevyttä ihmissuhdedraamaa, joka ei ole kuitenkaan ihan niin höttöistä kuin harlekiinit ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti