sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Lord of Snow and Shadows

Goodreads ei varsinaisesti suositellut minulle Sarah Ashin "Lord of Snow and Shadowsia", vaan kaivoin opuksen itse esiin selatessani kaikkia houkuttelevien fantasiakirjojen kuvia. Arviot eivät olleet yksinomaan ylistäviä, mutta kuvaus kuulosti kiehtovalta ja kirjan kansi oli todella ihana valkoisine pöllöineen <3 Näin ollen päätin, että tämä kirja on pakko saada oman hyllyn koristukseksi.

Tarinan sankarina on köyhä nuori taidemaalari Gavril, joka saa yllättäen tietää isänsä olevan vieraan valtion hallitsija - murhattu sellainen. Herkän taiteilijan pitäisi nyt lähteä isänsä kylmään ja julmaan kotimaahan etsimään murhaaja ja kostamaan kuolema. Jos kuolemaa ei kosteta, isäukon kiukkuinen henki pistää maan palasiksi.

Mukana menossa on tietysti herttainen nuori palvelustyttö Kiukiu, jonka syntyperästä paljastuu myös yllättäviä asioita, muinainen kirous, sotaisia esi-isiä, kieroja, vallanahneita miehiä ja naisia sekä monia sympaattisia hahmoja, jotka olosuhteiden pakosta sattuvat olemaan eri puolilla ikivanhassa taistelussa.

Tällä kertaa kirjan valitseminen kansien perusteella onnistui eikä tarvinnut hampaat irvessä kahlata tarinaa loppuun. Koko ajan tapahtui jotain pientä ja odotin jännittyneenä, miten niille hyville tyypeille kävisi. Tietyt asiat menivät tutun kaavan mukaan, mutta omaperäisiä ratkaisuja löytyi myös mukavasti eikä pitkästyminen uhannut matkan varrella.

Ainoa asia, mikä minua ehkä hieman häiritsi olivat tuliaseet; olen ennenkin maininnut, että tuliaseet eivät mielestäni sovi korkeaan fantasiaan, vaan tappaminen pitäisi hoitaa miekoilla ja jousilla :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti